Recept varkenswang

Ingredienten

* 1,4 kg Varkenswangen zonder zwoerd
* 2 el olijfolie
* zeezout en zwarte peper
* 2 a 3 klontjes boter
* 1 gehakte ui
* 1 gehakte winterpeen
* 2 stengels bleekselderij, gehakt
* 1 el tomatenpuree
* 175 ml heldere honing
* 5 a 6 kruidnagels
* 1 steranijs
* enkele takjes tijm
* 2 laurierblaadjes
* 750 ml kokende kippenbouillon, liefst zelfgemaakt

Bereiden

Oven voorverwarmen op 150 graden.
Grote stukken vet van de wangen snijden en de wangen in twee of drie stukken.
Bestrooien met zout en peper en twee minuten per kant bakken.
Op laatst een klontje boter erbij doen. De wangen op een bord leggen.
In dezelfde pan de groenten in een minuut of acht goudbruin bakken.
Tomatenpuree een minuutje meebakken. Honing, steranijs en kruidnagels toevoegen, als het mengsel borrelt van het vuur nemen en in een ovenschaal doen.
De wangen met eventueel vocht, de kruiden en de bouillon toevoegen .
De wangen moeten net onderstaan.
Alles afdekken en 2 á 2 1/2 uur in de oven zetten tot het vlees zacht is en uit elkaar begint te vallen.

De wangen uit de schaal scheppen en apart leggen.
De inhoud van de ovenschaal door een zeef in een pan gieten en het vocht goed uit de groenten drukken.
Het vocht tot 1/3 inkoken, het moet wat stroperig worden. Eventueel naar wens op smaak brengen.
De varkenswangen doorwarmen in de saus.

Lekker met knolselderijpuree of puree van koolraap.

Klik hier voor meer informatie.

DongIT