Gestoofde kalfssucade/bloemstuk met scherpe mosterd en rucolastamppot

Ingredienten

(voor 4 personen)
1 liter runderbouillon
1 kg kalfssucade of bloem
stuk 1 klein blikje tomatenpuree
1 el gehakte koriander
750 g rucola
4 sjalotjes
750 g aardappelen
3 tenen knoflook
1 rode peper
2 el scherpe grove mosterd
1,5 dl kookroom
2 el truffelolie ½ dl olijfolie.

Bereiding

Braad het vlees in een beetje margarine aan in een braadpan, voeg de grof gesneden sjalotjes, de knoflook en tomatenpuree toe en blus het geheel af met de bouillon. En laat het vlees met deksel op de pan 2 uur bij laag vuur stoven.

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook ze in weinig water met zout in ongeveer 20minuten gaar.

Was de rucola en snijd deze in grove stukken. Verhit een diepe pan met wat olie, voeg de gehakte rode peper toe, bak deze even aan en voeg de rucola toe. Schep het geheel een paar keer om zonder dat de rucola helemaal gaar wordt. Voeg dan de aardappelen en de room toe en stamp het geheel fijn. Voeg op het laatst 2 el truffelolie en ½ dl olijfolie toe. Maak het stamppotje op smaak met extra peper en zout en voeg evt extra room toe om het iets smeuïger te maken.

Neem het vlees na 1,5 uur uit de pan, laat het even afkoelen en snijd het voorzichtig in plakken.
Laat de het stoofvocht op hoog vuur inkoken tot sausdikte, neem de pan van het vuur en voeg de mosterd en koriander toe.

Schep de puree op de borden, plaats het vlees erop en schep de saus erover.

Neem het vlees na 1,5 uur uit de pan, laat het even afkoelen en snijd het voorzichtig in plakken. Laat de het stoofvocht op hoog vuur inkoken tot sausdikte, neem de pan van het vuur en voeg de mosterd en koriander toe.

DongIT