Recept gebakken varkenshaas gepaneerd in koffie en kerrie

Ingrediënten (voor vier personen):
600 g varkenshaas
zout en peper
2 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel fijngemalen snelfilterkoffie
75 boter

Voor de saus:
50 g boter
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetlepel bloem
1 dl kalfs/rund fond
1 dl madeira

Bereidingswijze:
Meng eerst de koffie en het kerriepoeder door elkaar. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Wrijf het vlees goed in met het koffie-kerriemengsel. Pak het vlees in met plastic keukenfolie en laat dit minstens een uur in de koeling intrekken. 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 75 gram boter en bak hierin de varkenshaas aan alle kanten ongeveer drie minuten. Zet de pan in de oven en bak het vlees in een kwartiertje rosé.
Voor de saus smelt je 50 gram boter. Bak hierin de sjalotjes, knoflook, en bloem voor drie minuten. Voeg de kalfsfond en madeira al roerende toe. Laat de saus ongeveer tien minuten inkoken tot juiste dikte. Breng het tenslotte op smaak met zout en peper.
Maak de borden warm voor je het eten opdient. Snijd de varkenshaas in twaalf gelijke plakken en schep op het bord de saus erover. Voor het garnituur kun je Parijse aardappeltjes, haricots verts en gevulde tomaatjes kiezen.

DongIT