Assortiment

 
 
 
Boerenmetworst
 
Metworst is een worst die gemaakt wordt van 'met'. Dit is een uit het Duits afkomstige naam die staat voor grof gehakt mager varkensvlees. Aan het gehakte vlees wordt gehakt spek toegevoegd. Het is een worst die vroeger vooral gemaakt werd na de huisslacht. Het gehakte vlees werd gezouten en een weinig gekruid met de smaakmiddelen die toen voorhanden waren. Meestal alleen zout en een beetje peper. Daarna ging het deeg in een darm en werd de worst aan de zolder gedroogd (gedreugd). De term 'boeren' wordt tegenwoordig vaak toegevoegd om aan te geven dat er volgens een oud 'boeren' recept is geproduceerd.

Sinds een jaar of 10 maakt Slagerij van der Zon de eigen boerenmetworst. Samen met onze klanten hebben we een heerlijke naturel smaak ontwikkeld. In de loop der jaren zijn er steeds meer smaken bij gekomen, ook naar wensen van onze klanten, zodat we nu zo’n 13 soorten in ons assortiment hebben.

Nog meer weetjes over boerenmetworst, bv hoe bewaar je de worst het best?

   
 
   
    Naturel
    Chorizo
    Knoflook
    Groene peper
    Venkel
    Mosterd
    Groninger
    Rozemarijn
    Blauwe kaas
    Kardemon
    Droë wors
    Noten
    5 kruiden
    Truffel
 
 
 
 
 
 
.
DongIT